Изпълнителният директор на Arkham опроверга твърденията за програма „доносник за печелене“

13:20, 12 юли 2023
Платформата бързо генерира много критики в Crypto Twitter
Новини от крипто сектора
Arkham беше подложен на критика тази седмица за изтичане на потребителски имейли чрез своята програма за препоръчани уеблинкове

Ръководителят на стартиращата платформа за блокчейн разузнаване Arkham опроверга твърденията на крипто общността, че нейният нов “Intel Exchange” е система “snitch-to-earn” или “dox-to-earn”.

На 11-и юли в Twitter Space главният изпълнителен директор на Arkham Мигел Морел обсъди провала на връзките с обществеността, който се разигра тази седмица на пазара.

Intel Exchange на Arkham имаше за цел да „деанонимизира блокчейна“, като възнагради потребителите с нов токен, ARKM, за разкриване на самоличността зад иначе анонимни блокчейн адреси. Той беше пуснат на Binance Launchpad като продажба на токени тази седмица.

Платформата бързо генерира много критики в Crypto Twitter и беше наречена система „доносник за печалба“.

Морел не се съгласи с тези твърдения и оправда платформата, казвайки, че е предназначена да разкрива измамници и хакери зад крипто експлойти.

„Публично достъпните блокчейни са може би най-лошият възможен начин за запазване на частната информация“, каза той, преди да добави, че Arkham ще запази контрола върху данните.

„Това не е напълно свободен пазар. Има куп ограничения и насоки".


Morel заяви, че основният фокус на неговия обмен на информация е разкриването на търговски фирми, маркет мейкъри, борси и много големи институции.

Той добави, че тези големи хедж фондове и търговски дружества „правят пари от информация за това кой купува и продава големи позиции на определен токен“.

Друг участник в Twitter Space посочи, че Arkham носи отговорност за предотвратяване на злоупотреби и може да улесни фалшивите обвинения от така наречените „криптодетективи“, но Морел поддържа, че ще бъде правилно управляван.

Това предизвика още повече опасения от страна на телевизионния водещ Ран Нойнер, който каза: „Моят проблем не е със системата. Проблемът ми е във вашата компания, която управлява данните.“

Arkham беше подложен на критика тази седмица за изтичане на потребителски имейли чрез своята програма за препоръчани уеблинкове, която включва лесно дешифрируем низ от знаци в препоръчаните връзки, които разкриват препоръчания имейл адрес.

Етикети:
криптовалути, крипто, Arkham
Още от Крипто