Инвеститорите искат крипто, но с подкрепата на големите традиционни финансови институции

07:39, 16 юни 2023
Проучване на Nomura Laser Digital разкри, че мнозинството от анкетираните институционални инвеститори все още са запалени по крипто
Инвеститорите искат крипто
Наблюдатели от индустрията прогнозираха увеличение на институционалните инвестиции след приложението на BlackRock spot ETF

Професионалните инвеститори все още са запалени по крипто, но искат да видят подкрепа от големи традиционни финансови институции, преди сами да предприемат крачка, разкри проучване от отдела за цифрови активи на Nomura.

Интересът на институционалните инвеститори към крипто спря през последните седмици поради нарастващата регулаторна несигурност в Съединените щати и регулаторните репресии срещу по-широката индустрия.

В проучването на лазерните дигитални инвеститори, проведено през април, 90% от анкетираните професионални инвеститори заявяват, че е важно да имат подкрепата на „голяма традиционна финансова институция“ за всеки фонд за крипто активи или инвестиционен инструмент, преди те или техните клиенти да обмислят да вложат пари в него.

Въпреки това 96% от тях смятат цифровите активи за „представляваща възможност за диверсификация на инвестициите“ в допълнение към традиционните класове активи като фиксиран доход, пари в брой, акции и стоки.

Наблюдатели от индустрията прогнозираха увеличение на институционалните инвестиции след приложението на BlackRock spot ETF.


Д-р Мохидин, главен изпълнителен директор на Laser Digital, казва, че проучването показва, че институционалните инвеститори виждат „ясна роля на цифровите активи в пейзажа за управление на инвестициите и ползите, които те могат да донесат, като по-голяма диверсификация на портфейлите“.

Въпреки това, около три четвърти от тях казаха, че „законови или регулаторни ограничения“ могат да попречат на техните фирми или клиенти да инвестират във фондове или продукти, свързани с крипто.

След колапса на FTX през ноември глобалните регулатори се нахвърлиха силно върху сектора на цифровите активи, но много държави активно въвеждат регулации за новия клас активи.

Laser Digital проведе независимо глобално проучване с институционални инвеститори в 21 страни в Европа, Близкия изток, Азия, Южна Африка и Латинска Америка.

Бяха анкетирани повече от 300 институционални инвеститори с колективни активи на стойност 4.9 трилиона долара, включително мениджъри на активи, пенсионни фондове, хедж фондове, инвестиционни фондове и мениджъри на застрахователни активи.

Nomura създаде своето крипто рисково подразделение Laser Digital през септември 2022 г.


Японското дъщерно дружество на банковия гигант се фокусира върху Азия за следващия скок на растеж на крипто индустрията. 

„Азия се възползва от случилото се в САЩ и осъзна нещата, които трябва да избягват“, каза Мохидин.

Етикети:
крипто, инвеститори, финанси
Още от Крипто