Инвестиционните компании Invesco и Galaxy Digital са подали молба за спот Ethereum ETF в SEC на САЩ

11:05, 30 септември 2023
На 27 септември SEC отложи решенията по предишни заявления от ARK 21Shares и VanEck, удължавайки крайния срок до 25-26 декември
Новини от крипто
Въпреки че спот Ether ETF може да не е наличен за известно време, базираните на фючърси Ether ETF би трябвало да бъдат налични още следващата седмица

Инвестиционните компании Invesco и Galaxy Digital са подали молба за спот Ethereum ETF в SEC на САЩ.

Говорител на Invesco отказа да потвърди заявлението, казвайки, че продуктите, които все още са регистрирани, не могат да бъдат коментирани. 

С подаването на документи на 29 септември Invesco и Galaxy се присъединяват към нарастваща линия от инвестиционни мениджъри, търсещи регулаторно одобрение за спот ETH ETF.

На 27 септември SEC отложи решенията по предишни заявления от ARK 21Shares и VanEck, удължавайки крайния срок до 25-26 декември.

„Комисията намира за подходящо да определи по-дълъг период, в рамките на който да предприеме действия по предложената промяна на правилото, така че да има достатъчно време да разгледа предложената промяна на правилото и повдигнатите в него въпроси“, коментират от SEC.

Въпреки че спот Ether ETF може да не е наличен за известно време, базираните на фючърси Ether ETF би трябвало да бъдат налични още следващата седмица.

На 28 септември инвестиционните фирми започнаха да се подготвят да добавят ETH фючърсни инструменти към своите портфейли. VanEck, например, публикува изявление относно своя предстоящ Ethereum Strategy ETF — тикериран EFUT, който ще бъде листван на Chicago Board Options Exchange през следващите дни.

Друга компания, която дебютира с фючърсен крипто ETF, е Valkyrie. Мениджърът на активи ще започне да предлага експозиция към фючърси на Ether чрез съществуващия си Bitcoin Strategy ETF, сега преименуван като Valkyrie Bitcoin и Ether Strategy ETF. Говорител на Valkyrie е заявил пред Cointelegraph, че Bitcoin Strategy ETF на фирмата ще позволи на инвеститорите достъп до Ether и Bitcoin фючърси „под една опаковка“.

По същия начин Bitwise представи актуализиран проект за техния фючърсен ETF за биткойн и етер с еднакво тегло на 28 септември, който също се очаква да бъде пуснат на пазара следващата седмица. Според Seyffart, Proshares също е кандидатствал и Kelly ETFs са си партнирали с Hashdex, за да доставят фючърсни Ether ETF през следващите дни.

Етикети:
криптовалути, крипто
Още от Крипто