Хонконг създава работна група за напредък в разработката на Web3

18:01, 02 юли 2023
Правителството на Хонконг активно рекламира региона като привлекателно място за крипто фирми в последно време
Хонконг създава работна група за напредък в разработката на Web3
Финансовият секретар на Хонконг Пол Чан каза, че работната група ще засили допълнително целта на Хонконг да бъде лидер в сектора Web3

Като част от продължаващия ангажимент на Хонконг да възприеме „мегатенденцията“ на развитието на Web3, той създаде разнообразна група от индустриални и правителствени служители, които да наблюдават напредъка на Web3 в региона.

Според изявление на правителството на Хонконг е сформирало работна група, включваща 15 участници в индустрията и 11 ключови правителствени служители, които да наблюдават развитието на Web3, със специален фокус върху насърчаването на растежа му по етичен начин.

В него се посочва:

„Финансовият секретар обяви в бюджета за 2023-24 г. създаването на работна група за предоставяне на препоръки относно устойчивото и отговорно развитие на Web3 в Хонгконг".


Финансовият секретар на Хонконг Пол Чан каза, че работната група ще засили допълнително целта на Хонконг да бъде лидер в сектора Web3.

„Хонгконг се стреми да ръководи и стимулира иновативно проучване и развитие, да създава повече нови модели на приложения и се стреми да събере първокласни компании и таланти на арената, за да изгради процъфтяваща екосистема“.

И добави:

„Тъй като работната група обединява лидери и професионалисти в съответните сектори, вярвам, че техните ценни съвети ще помогнат на Хонконг да се развие в център на Web3".

Освен това беше подчертано, че пазарът е „отговорил благоприятно“ на изявлението за политиката на правителството на Хонконг относно развитието на виртуални активи, което беше публикувано през октомври 2022 г.

Правителството на Хонконг активно рекламира региона като привлекателно място за крипто фирми в последно време.

На 10 юни Джони Нг, член на Законодателния съвет на Хонконг, публикува в Twitter покана към „всички глобални платформи за търговия с виртуални активи“ да дойдат в Хонконг и да кандидатстват за лиценз за доставчик на услуги за виртуални активи.


Тази новина идва, след като Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) обяви на 23 май, че скоро ще позволи на лицензирани платформи да обслужват инвеститори на дребно.

Етикети:
крипто, Хонконг, Web3, работна група
Още от Крипто