Google Cloud Marketplace добавя поддръжка за девет различни API на блокчейн

07:32, 05 май 2023
Очаква се партньорството на Google Cloud с екосистемата да ускори развитието на Polygon без знания
Блокчейн платформата Layer-1 Ethereum Virtual Machine (EVM) Flare интегрира своя портал за интерфейс за програмиране на приложения
Flare подчертава блокчейн API като ценни за изграждане на междуверижни приложения, които заявяват различни източници на данни, включително големи борси за криптовалута и портфейли

Блокчейн платформата Layer-1 Ethereum Virtual Machine (EVM) Flare интегрира своя портал за интерфейс за програмиране на приложения (API) в Google Cloud Marketplace, включвайки редица значими API на блокчейн към екосистемата.

Интегрирането на Google Cloud Marketplace ще осигури блокчейн данни с висок интегритет от възли Flare и свързани верижни възли до голям набор от разработчици и потребители на платформата за софтуерни продукти и услуги. Това включва блокчейн API за Algorand, BNB Smart Chain, Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Flare, Litecoin, Songbird, XRP ledger и поддържани в бъдеще блокчейн API.

API на блокчейн се рекламират, за да освободят разработчиците от необходимостта да стартират свои собствени възли за съответните блокчейни, с които взаимодействат. Предоставените данни захранват приложения, които изпълняват транзакции и правят заявки за най-новото състояние на блокчейн чрез извикване на данни във веригата.

Flare подчертава блокчейн API като ценни за изграждане на междуверижни приложения, които заявяват различни източници на данни, включително големи борси за криптовалута и портфейли, които използват неговия API портал.

В изявление на вицепрезидента по инженерство на Flare Джош Едуардс се подчертава, че предоставянето на API на блокчейн за платформи като Google Cloud Marketplace ще играе роля в увеличеното участие в Web3.

„Това улеснява разработчиците да експериментират с блокчейн технологията и нейните много случаи на употреба, без да бъдат обременени от тежки хардуерни разходи и текуща поддръжка.“

Едуардс също предположи, че по-големите организации и партньори, които използват Google Cloud Marketplace, потенциално биха експериментирали със защитените и одобрени Web3 API.

Базираният на EVM слой 1 има за цел да разшири полезността на блокчейн технологията чрез предоставяне на данни от различни вериги и Web2 източници, които могат да се изкачат до над 100 вериги, които формират оракула на Flare.

Интегрирането на Flare идва само дни след като Polygon Labs и Google Cloud обявиха многогодишно партньорство за доставчика на облачни услуги за подобряване на инструментите и развитието на инфраструктурата на протокола за мащабиране на Ethereum.

Сделката предвижда рамката и инструментите за разработчици на Google Cloud да бъдат предоставени на основните протоколи на Polygon, насочени към насърчаване на разработването на Web3 продукти и децентрализирани приложения на Polygon.

Очаква се партньорството на Google Cloud с екосистемата да ускори развитието на Polygon без знания. Съобщава се, че тестването на доказателствата с нулево знание на Polygon zkEVM в Google Cloud е довело до по-бързи и по-евтини транзакции в сравнение със съществуващата налична инфраструктура.

Етикети:
криптовалути, крипто, биткойн
Още от Крипто