Франция разследва най-голямата платформа за търговия с крипто Binance

08:05, 17 юни 2023
Разследването е за "неразрешена практика за предоставяне на услуги с виртуални активи и пране на пари"
Франция разследва Binance
Миналата седмица от Binance съобщиха, че напускат Нидерландия, след като борсата не е могла да получи регистрация към финансовите власти

Най-голямата световна платформа за търговия с криптовалута Binance е обект на предварително разследване за незаконно привличане на клиенти и пране на пари във Франция.

От прокуратурата в Париж съобщиха, че разследването е за "неразрешена практика за предоставяне на услуги с виртуални активи и пране на пари".

Говорител на Binance коментира, че "компанията е била посетена на място миналата седмица от съответните органи във Франция".

"Съдействахме напълно и изпълнихме съответните си задължения. Информацията за потребителите ни се съхранява надеждно и ние я предоставяме на високопоставени правителствени лица само при получаване на документирано обосновано искане".

Припомняме, че миналата седмица от Binance съобщиха, че напускат Нидерландия, след като борсата не е могла да получи регистрация към финансовите власти. 

През юни 2022-ра година пък американската Комисия по ценните книжа и борсите заведе дело срещу Binance и главния изпълнителен директор Чанпън Джао по обвинения в злоупотреба с потребителски средства и нарушаване на законите за търговия с ценни книжа.

От компанията на няколко пъти определиха действията на властите като „разочароващи“ и обещаха да се защитят от обвиненията.

Етикети:
Binance
Още от Крипто