Федералният резерв на САЩ засилва надзора върху участието на банките в крипто фирми

08:45, 09 август 2023
Създадена е програма, която да балансира финансовите иновации с подходящи практики за управление на риска, за да гарантира безопасността и стабилността на банковата система
Федералният резерв на САЩ засилва надзора върху участието на банките в крипто фирми
Дейностите, регулирани от програмата, включват попечителство, заемане, търговия, издаване или разпространение на крипто, включително стабилни монети

Федералният резерв на Съединените щати разширява обхвата на програмата си за надзор, която наблюдава американските банки, които се ангажират с индустрията на криптовалутите и блокчейн.

В съобщение от 8-и август на Борда на Федералния резерв става ясно, че е създадена програма, която има за цел да ограничи определени дейности, свързани с крипто, както и да направи по-честни условия за банките, участващи в обслужването на индустрията на цифровите активи.

Програмата е допълнителна мярка към политическата декларация на Борда от 27-и януари, която има за цел да гарантира, че всички банки под надзора на Фед са обект на същите ограничения, свързани с крипто.

Дейностите, регулирани от програмата, включват попечителство, заемане, търговия, издаване или разпространение на крипто, включително стабилни монети.

Предоставянето на банкова инфраструктура на фирми за цифрови активи или работата с компании, които използват технологии за разпределен регистър, също е регулирано.

Федералният резерв заявява, че целта на програмата за нови дейности е да балансира финансовите иновации с подходящи практики за управление на риска, за да гарантира безопасността и стабилността на банковата система.

Регистрираните банки, участващи в програмата, могат да бъдат подложени на проверка от Борда на Фед, който ще оцени дали новите дейности са в съответствие с неговите политики и законодателството на САЩ.

Политиките се прилагат както за застраховани, така и за незастраховани банки в САЩ, контролирани от Борда.

Етикети:
крипто, банки, ФЕД
Още от Крипто