Elliptic интегрира ChatGPT, за да подсили откриването на крипто заплахи

14:19, 04 юни 2023
По този начин фирмата за управление на риска в криптовалута позволи на своите изследователи да се справят с нови рискови фактори „в по-големи обеми и с по-бърза скорост от всякога“
Elliptic интегрира ChatGPT, за да подсили откриването на крипто заплахи
Няколко крипто фирми внедриха ChatGPT в своите операции напоследък, давайки смесени резултати

Фирмата за управление на риска в криптовалута Elliptic интегрира ChatGPT, за да увеличи ефективността си при откриване на крипто заплахи – ход, който идва на фона на други крипто фирми, отчитащи смесени резултати при прилагането му.

Elliptic предоставя оценки на риска на потребителите на крипто по отношение на транзакции, портфейли и борси. Те се провеждат от неговия екип от човешки изследователи, използвайки собствен набор от данни „за повече от десетилетия“.

В опит да подобри точността и скоростта на идентифициране на нови рискове, Elliptic внедри ChatGPT в своите извънверижни разузнавателни и изследователски операции, според изявление от 1 юни.

Беше отбелязано, че ChatGPT ще позволи на своите изследователи да се справят с нови рискови фактори „в по-големи обеми и с по-бърза скорост от всякога“.


Джаксън Хъл, главен технически директор на Elliptic, предположи, че внедряването му има потенциала да открие рискове, които човешките изследователи може да не са разпознали.

„Нашите клиенти идват при нас, за да знаят точно своята рискова експозиция. Интегрирането на ChatGPT ни позволява да увеличим мащаба на нашата интелигентност, давайки на нашите клиенти поглед върху риска, който не могат да получат никъде другаде".

Няколко крипто фирми внедриха ChatGPT в своите операции напоследък, давайки смесени резултати.

Борсата за криптовалута Crypto.com пусна базиран на ChatGPT AI потребителски асистент, Ейми, на 3 май, в опит да помогне на потребителите да информират за индустрията, включително цени на токени в реално време, проекти и исторически събития.


Въпреки това, за обмен на деривати на криптовалута, Bitget, вече са идентифицирани „пукнатини“ в точността на отговорите на ChatGPT.

Грейси Чен, управляващ директор на Bitget, съобщи на Cointelegraph на 1 юни, че докато Bitget първоначално е бил впечатлен от ChatGPT да обработва рутинни клиентски запитвания, грешки са били забелязани, когато са били дадени „по-сложни запитвания“.

„Въпреки че е обучен на обширни данни, ChatGPT понякога предлага подвеждаща, пристрастна или непълна информация, както ни напомни скорошен вътрешен тест“, отбелязва Чен.

Тези разработки идват, след като Solana Labs обяви на 26 април, че потребителите на Solana (SOL) скоро ще могат да взаимодействат с мрежата на Solana директно от ChatGPT.

Чрез плъгин с отворен код, създаден за ChatGPT, потребителите ще могат да проверяват баланси в портфейла, да прехвърлят токени и да купуват NFT.

Solana Labs все още не е обявила кога тази функция ще бъде публично достъпна.

Етикети:
криптовалути, крипто, ChatGPT
Още от Крипто