Експерти прогнозират: Започва "Голямата надпревара за натрупване" на биткойн

07:43, 22 юни 2023
Инвеститорът Антъни Помплиано каза, че очаква да се разиграе "дърпане на въже" между инвеститорите на дребно и Уолстрийт
Започва "Голямата надпревара за натрупване" на биткойн
Междувременно Dylan LeClair, биткойн анализатор и основател на 21st Paradigm, обясни, че цената на биткойн сега е „изключително нееластична“

Експерти прогнозират, че започва „Голямата надпревара за натрупване“ на биткойн.

През изминалата седмица Fidelity, Invesco, Wisdom Tree и Valkyrie последваха инвестиционния гигант BlackRock при кандидатстване за биткойн спот ETF към Комисията за борсата на ценни книжа на САЩ, което някои анализатори смятат, че е причината за скока на цената на биткойн с 19% до $30 240 от 16-и юни.

Камерън Уинкълвос, съоснователят на борсата за криптовалута Gemini, заяви на 21 юни, че вярва, че „Голямото натрупване“ на биткойни е започнало между институции и инвеститори на дребно.

Той предположи, че закупуването на биткойн преди ETF да излязат на публичния пазар е подобно на покупката преди първоначалното публично предлагане и предположи, че „шлюзовете“ за закупуване на биткойн „затварят бързо“.


Изпълнителният председател на MicroStrategy Майкъл Сейлър коментира темата в собствената си публикация, предполагайки, че инвеститорите на дребно може скоро да бъдат изтласкани от нарастващото институционално търсене.

„Прозорецът към водещото институционално търсене на биткойн се затваря".В интервю от 21 юни за CNBC, биткойн инвеститорът Антъни Помплиано каза, че очаква да се разиграе "дърпане на въже" между инвеститорите на дребно и Уолстрийт.

„Имаме институции и лица, които се борят да се опитат да получат своя дял от 21 милиона биткойни, които някога ще съществуват. Инвеститорът на дребно вече 15 години има преднина и е натрупал всички биткойни, които са добити и пуснати в обращение, но 68% от тях не са се преместили за една година".

Така че, когато „Уолстрийт и BlackRock се появят на пазара“, Помплиано очаква Биткойн да стане „силно неликвиден“, защото търговците на дребно „не искат да продават на Уолстрийт“, добави той по време на интервюто за CNBC.


Междувременно Dylan LeClair, биткойн анализатор и основател на 21st Paradigm, обясни, че цената на биткойн сега е „изключително нееластична“ – „повече от всякога“ – на фона на скорошните ETF документи, които служат като „катализатор“ за големи количества нови потоци на пазара.

LeClair обаче прогнозира, че нито едно заявление за ETF няма да бъде одобрено от SEC най-рано до януари или февруари 2024 г.

Етикети:
криптовалути, биткойн, крипто
Още от Крипто