Експерти прогнозират, че цената на биткойн ще тръгне надолу през следващите дни

17:23, 23 юли 2023
Федералният комитет за отворен пазар (FOMC) на Федералния резерв на Съединените щати ще се събере, за да вземе решение относно лихвените проценти преди месечното затваряне на Биткойн
Очаква се спад в цената на биткойн
Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показаха, че BTC действа под $30 000, което сега е зададено като съпротива в рамките на деня

Цената на BTC трябва да претърпи сериозно разклащане през следващите дни, но участниците на пазара на биткойн са все по-притеснени, че това ще бъде надолу.


Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показаха, че BTC действа под $30 000, което сега е зададено като съпротива в рамките на деня.

На 22 юли се наблюдава кратко понижение до $29 640 преди възстановяване навреме за ежедневното затваряне, но търговците останаха притеснени, че предстои по-лошо, прогнозират експерти.

„В момента имаме двойно отхвърляне на BTC, така че трябва наистина да отбележим нивата, в случай че паднем“, предупреди популярният търговец Crypto Tony последователите в Twitter в нов анализ на тридневната графика.

Други бяха готови и чакаха волатилността да навлезе отново на пазара, но нямаше да бъдат привлечени от това дали биткойн в крайна сметка ще пробие или ще се разпадне до тестови нива от по-рано през годината.

Сред тях беше популярният търговец и анализатор Тони Гинеа, който предвиди решаващо решение за неотдавнашния тесен ценови диапазон през следващата седмица.

„Очаквам голямо движение с $BTC следващата седмица. 31-32к е съпротивление. 29k е поддръжка. Бъдете прости“, обобщи той.

Aнализаторът Небраскан Гунер призна, че низходящото ценово действие на BTC „изглежда вероятно“.

„Ако има прекъсване по-горе, НЕ изпадайте в еуфория. Ние буквално сме на високо ниво. Ако има ядрено оръжие, следващата ключова област е 27-28k. Ако се задържи, пригответе се да купите оттеглянето. Ако се счупи под 19-23k, все още е на картите. Играйте това ниво по ниво. Това е."

Федералният комитет за отворен пазар (FOMC) на Федералния резерв на Съединените щати ще се събере, за да вземе решение относно лихвените проценти преди месечното затваряне на Биткойн.

Както съобщи Cointelegraph, настроенията са почти единодушни в прогнозирането на връщане към повишенията на лихвите този месец след предишна пауза.

Според FedWatch Tool на CME Group тези коефициенти са били 99,2% към 23 юли.


Етикети:
цена, крипто, Биткойн
Още от Крипто