Експерти отчитат увеличение на обменните потоци от Binance

08:15, 12 юни 2023
От 6 юни, когато SEC започна своите атаки срещу Coinbase и Binance, капитализацията на крипто пазара е намаляла със 7%
Експерти отчитат увеличение на обменните потоци от Binance
Обемите на децентрализираното финансиране са се увеличили с над 400% след двойните съдебни дела, насочени към централизирани борси

Водещи аналитични платформи като Nansen и DeFiLlama измерват увеличените обменни потоци от Binance през последните седем дни, след като излезе новината за делото на SEC срещу фирмата.

Според Nansen е имало нетен отлив от 2,36 милиарда долара от Binance през последната седмица, заедно със 123,7 милиона долара, изтичащи от Binance.US.

DeFiLlama пък отчете още по-голяма цифра от $3,35 милиарда изходящи потоци от фирмата, докато данните на Glassnode показват, че балансът в борсата е намалял с 5,7% или около $1 милиард през последните седем дни.

"Може да не е толкова лошо, колкото изглежда това, че има данни, че крипто активите изтичат от централизирани борси с ускорени темпове през последната седмица", заяви изпълнителният директор на Binance Чангпенг Джао.Въпреки това, в публикация в Twitter от 10-и юни, CZ твърди, че някои данни за изтичане на борси могат да бъдат изкривени, тъй като има анализи на трети страни, които измерват промяната в управляваните активи като „изтичане“, а то включва моменти, когато цените на крипто се понижават.


CZ вместо това твърди, че изтичането на фирмата през последните 24 часа на 9 юни е около 392 милиона долара, което бледнее в сравнение с изтичането на 7 милиарда долара за един ден, регистрирано миналата година през ноември, около времето на колапса на FTX.

„Някои дори измерват само изходящия поток, а не входящия. В ден на рязко движение на цените като днешния много арбитражни търговци преместват много средства между борсите, обикновено експоненциално повече, отколкото в нормалните дни".

От 6 юни, когато SEC започна своите атаки срещу Coinbase и Binance, капитализацията на крипто пазара е намаляла със 7%, или повече от 80 милиарда долара, според CoinGecko.

На 9-и юни Cointelegraph съобщи, че обемите на децентрализираното финансиране (DeFi) са се увеличили с над 400% след двойните съдебни дела, насочени към централизирани борси.

Етикети:
криптовалути, крипто, Binance
Още от Крипто