Експерти очакват ръст в цената на биткойн през октомври

08:31, 02 септември 2023
Според исторически данни, месечната възвръщаемост на Биткойн е затворила на червено в края на септември девет пъти през последните 13 години
Експерти очакват по-висока цена на биткойн през октомври
Има редица други фактори, които показват, че и през месец септември ще има върхове и спадове в печалбата на най-голямата криптовалута

Експерти очакват ръст в цената на биткойн в средата на месец октомври.

Според исторически данни, месечната възвръщаемост на Биткойн е затворила на червено в края на септември девет пъти през последните 13 години.

Популярният крипто анализатор Уил Клементе информира своите 689 000 X последователи, че месец септември е в шестгодишна серия с отрицателна възвръщаемост.


Има редица други фактори, които показват, че и през месец септември ще има върхове и спадове в печалбата на най-голямата криптовалута.

Гледайки напред обаче, анализаторът на Bloomberg ETF Джеймс Сейфарт призова инвеститорите да гледат към средата на октомври, което е вторият краен срок за вземане на решение за SEC за седем висящи спот биткойн ETF - по-специално такива от BlackRock, Bitwise, Valkyrie, WisdomTree, VanEck, iShares и Инвеско.

На 30-и август Сейфарт и неговият колега анализатор на Bloomberg ETF Ерик Балчунас определиха шансовете за спот одобрение на Bitcoin ETF до края на тази година на 75%. Датите в средата на октомври ще бъдат последният краен срок за SEC, поне през 2023 г.

Той е на мнение, че закъсненията на най-скорошния кръг от заявки за биткойн ETF са широко очаквани. 

След кратък скок на новините от Grayscale, цената на биткойн падна с 4,5% за 24 часа.

Етикети:
цена, Биткойн, крипто
Още от Крипто