Експерти очакват нов възход на криптовалутите в началото на 2024г.

18:31, 25 ноември 2023
Генералният мениджър на Binance Australia Бен Роуз отбеляза, че новите регистрации и търговската активност в австралийското подразделение на Binance са се увеличили през последните месеци
Управляващият директор на Kraken Australia Джонатан Милър беше на страната на предпазливостта и каза, че е трудно да се каже в каква фаза е пазарът

Пазарът вече е навлязъл в първата фаза на голямо рали, като броят на хората, купуващи крипто, се увеличава, което се очаква да се ускори в началото на следващата година.

Това смятат ръководителите на най-големите крипто борси в Австралия.

Шефът на BTC Markets Каролайн Боулър е на мнение, че пазарните условия са станали по-възходящи през годината, с общо възстановяване, което е започнало през януари.

"Докато траекторията на пазарните печалби не е била точно линейна, ръстът в цялата индустрия както на цените на активите, така и на технологичните приложения е причина за увереност. Настоящото внедряване на „сухия прах“, притокът на нови потребители и увеличаването на обемите на търговия допълнително подкрепят нашата оценка, че сме в ранните етапи на бичи пазар".

Томи Хонан, ръководител на продуктовата стратегия в Swyftx, каза, че борсата му е започнала да забелязва подем в покупателната активност и се придвижва бързо към укрепване на функционалността за директен дебит – скорошна болезнена точка за крипто сцената в Австралия, тъй като големите четири банки в Австралия са ограничили или напълно забранили депозити към някои борси.

Хонан изключи страха от пропускане — FOMO — като причина за повишаването на активността, като вместо това подчерта, че пазарните основи са станали по-привлекателни за инвеститорите, които са се оттеглили по време на мечия пазар.

„В момента всички наши индикатори мигат в зелено. Виждаме значителен брой клиенти да се връщат на пазара след периоди на бездействие по време на мечия пазар. Пазарът се събужда, но истината е, че никой не знае къде се намираме в цикъла".

Управляващият директор на Kraken Australia Джонатан Милър беше на страната на предпазливостта и каза, че е трудно да се каже в каква фаза е пазарът.

„Има често срещано погрешно схващане, че крипто пазарите са или на бичи пазар, или на мечи пазар. В действителност има голяма сива зона между двете".

Милър призна, че в сравнение с това време на миналата година има много причини да бъдем оптимисти, по-специално гледайки към халвинга на биткойн през следващата година и надграждането на Dencun на Ethereum, което според него вече започва да привлича вниманието на институционалните инвеститори и инвеститорите на дребно.

„Разширяващият се институционален апетит за крипто активи често се пренебрегва. Да, в момента пазарите са съсредоточени върху заявките за ETF за биткойн и етер, но през последната година видяхме съживяване на интереса от много институционални клиенти, търсещи експозиция към този нововъзникващ клас активи“.

Генералният мениджър на Binance Australia Бен Роуз не пожела да се каже дали е настъпил бичи пазар, но отбеляза, че новите регистрации и търговската активност в австралийското подразделение на Binance са се увеличили през последните месеци.

Според него ключът към задържането на потребителите през следващия потенциален скок на пазара е да се гарантира, че хората няма да бъдат стъпкани по време на пазарната лудост.

Етикети:
криптовалути, крипто
Водещи новини

Василев: Събрани са 685 млн. лв. повече данъци, мита и осигуровки

Коментар на Асен Василев
18:39, 20 Февр 24

Петър Чобанов: Важното е с действията и позицията си да показваме, че сме готови за еврозоната

Петър Чобанов
17:01, 20 Февр 24

Ще продължи ли газта с понижението си?

15:05, 20 Февр 24

Председателят на КЕВР: С развитието на пазара на електроенергия ще се увеличава контролът

Коемнтар на Иван Иванов
13:05, 20 Февр 24

На второ място сме по ръст на новорегистрирани автомобили в ЕС през януари

11:19, 20 Февр 24

Най-нови

Пуснато бе движението през пътен тунел „Железница“ на АМ „Струма“

18:58, 20 Февр 24

Василев: Събрани са 685 млн. лв. повече данъци, мита и осигуровки

Коментар на Асен Василев
18:39, 20 Февр 24

Петър Чобанов: Важното е с действията и позицията си да показваме, че сме готови за еврозоната

Петър Чобанов
17:01, 20 Февр 24

Ще продължи ли газта с понижението си?

15:05, 20 Февр 24

Председателят на КЕВР: С развитието на пазара на електроенергия ще се увеличава контролът

Коемнтар на Иван Иванов
13:05, 20 Февр 24

Още от Крипто