Експерти очакват цената на биткойн да надхвърли 100 хил. долара през 2024 г.

11:39, 07 август 2023
В интервю от 24 февруари за Cointelegraph, Чарлз Едуардс, основателят на Capriole Investments, каза, че предстоящото халвинг ще доведе до превръщането на биткойн в „най-трудния актив в света“
Очаква се ръст в цената на биткойн
Залозите за драстични увеличения на цената на биткойн са привлекли огромни суми в миналото

Главният изпълнителен директор на Blockstream Адам Бек изрази увереност, че биткойнът ще достигне исторически връх от над 100 000 долара през 2024-та година.

По време на разговор в X (известен преди като Twitter), Бек се съгласи на облог с псевдонимния потребител @Vikingobbitcoin, че биткойнът ще достигне $100 000 до 31 март 2024 г.

Припомняме, че залозите за драстични увеличения на цената на биткойн са привлекли огромни суми в миналото. Пример е залога на Баладжи Шринивасан, който се обзаложи, че цената на биткойн за 90 дни ще достигне исторически връх през месец март тази година. Тогава той заложи 1 милион долара.

През февруари 2023-та година пък Адам Бек също беше оптимист за бъдещето на крипто валутата. Тогава той каза, че биткойнът може да достигне 10 милиона долара до шестото халвинг през 2032 г.

Този път Бек всъщност залага трудно спечелени средства, за да подкрепи най-новия си иск. За съжаление това са милион сатоши, а не щатски долари. Това са само $290 по текущи цени (или над $1000, ако прогнозата на Бек се сбъдне).

Сатоши - накратко "sat" - е най-малката делима единица на биткойн и има 100 милиона sat за един BTC.

По този начин това е доста малък залог за Бек, като се има предвид, че нетната му стойност се оценява на някъде между 50 и 300 милиона долара.

Въпреки това, в отговор на оригиналната публикация на Бек, главният изпълнителен директор на Jan3 и колега биткойнър Самсън Моу коментираха, че той също очаква нов рекорд за всички времена за биткойн „преди преполовяване, не след публикуване“.


Междувременно, в интервю от 24 февруари за Cointelegraph, Чарлз Едуардс, основателят на Capriole Investments, каза, че предстоящото халвинг ще доведе до превръщането на биткойн в „най-трудния актив в света“ и прогнозира, че пазарът вече е в ранните етапи на нов бичи цикъл.

Етикети:
цена, крипто, биткойн
Още от Крипто