Цените на криптовалутите се стабилизираха

10:51, 12 юни 2023
Токенът на Binance - BNB, и солана остават с 4 на сто под предходната си стойност, а биткойнът и етерът се търгуват почти без промяна
Стабилизираха се цените на криптовалутите
През миналата седмица четири от десетте най-високо оценени криптовалути загубиха поне по 15 на сто от цената си

Цените на криптоактивите се стабилизираха днес след резкия спад и разпродажбите от миналата седмица, предизвикани от заведените дела от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ срещу криптоборсите Binance и Coinbase за нарушаване на правилата за търговия с ценни книжа, съобщава Си Ен Би Си.

"За последните 24 часа цените като цяло продължават да падат, но с далеч по-бавна скорост, а някои криптовалути дори успяват да обърнат тенденцията и да регистрират едноцифрен ръст", коментират експерти.

Cardano, седмата по стойност, е увеличила цената си с над 1 на сто, а шестата XRP на Ripple - с близо 1 на сто, по данни на Coinmarketcap. Същевременно токенът на Binance - BNB, и солана остават с 4 на сто под предходната си стойност, а биткойнът и етерът се търгуват почти без промяна.

През миналата седмица четири от десетте най-високо оценени криптовалути загубиха поне по 15 на сто от цената си. Най-сериозен беше спадът при карданото - 28 на сто, а BNB загуби 25 на сто. 

Етикети:
крипто, цена, стабилизация
Още от Крипто