Биткойн инвеститорите поемат контрол над активите си

12:11, 24 януари 2023
Криптовалутата започна тази година с ръст от 25%
Биткойн инвеститорите поемат контрол
7-дневната средна стойност на дневното движение на средства от централизирани борси към лични портфейли скочи до шестмесечен връх

Големи и малки притежатели на биткойн поемат "самостоятелно попечителство" върху средствата си, премествайки ги от крипто борси и платформи за търговия към лични цифрови портфейли.

В знак на тази промяна сред инвеститорите на дребно, броят на биткойните, държани в по-малки портфейли - тези с под 10 биткойна - нарасна до 3,35 милиона към 11 януари, което е с 23% повече от 2,72 милиона, държани преди година, според данни от CoinMetrics.

Като процент от общото предлагане на биткойни, адресите на портфейлите, които държат под 10 биткойни, сега притежават 17,4% спрямо 14,4% преди година.

„Много от това наистина зависи от това колко често търгувате“, каза Джошуа Пек, основател на хедж фонда TrueCode Capital.

По думите му, ако просто ще купувате и държите активи през следващите 10 години, вероятно си струва да направите инвестицията и да се научите как да ги пазите добре.

7-дневната средна стойност на дневното движение на средства от централизирани борси към лични портфейли скочи до шестмесечен връх от $1,3 милиарда в средата на ноември, по време на колапса на FTX, според данни от Chainalysis.

Големите инвеститори с трансфери над $100 000 са отговорни за тези потоци, показват данните.

Припяомняме, че биткойн започна тази година с ръст от 25%. През уикенда цената му се повиши до над 23 хиляди долара – най-високото ниво от септември насам – преди срива на криптоборсата FTX, показват данни на CoinDesk.

Етикети:
крипто, FTX, биткой
Още от Крипто