Bitbuy влиза в стратегическо партньорство с канадската фирма за крипто банкомати Localcoin

12:45, 19 септември 2023
Според съобщението, с това партньорство „услугите за цифрови активи на Bitbuy ще покрият почти 50% от биткойн банкоматите в Канада"
Крипто новини
Предполага се, че Localcoin управлява най-голямата мрежа от банкомати за криптовалута в Канада

Канадската финтех корпорация WonderFi, фирма, подкрепяна от милиардера Кевин О’Лиъри, наскоро обяви стратегическо партньорство между Bitbuy и доставчика на банкомати за криптовалута Localcoin ATM.

Партньорството, обявено на 18 септември, ще подкрепи предложенията за крипто банкомати на Localcoin в цяла Канада с платформата за обмен на Bitbuy и „дълбоката ликвидност“, която идва с нея, според прессъобщение от WonderFi.

Bitbuy беше първата борса за криптовалута, която получи пълно регулаторно одобрение в Канада. Беше придобит от WonderFi при закупуването през януари 2023 г. на компанията майка, First Ledger Corp., за близо 162 милиона долара (206 милиона канадски долара).

Предполага се, че Localcoin управлява най-голямата мрежа от банкомати за криптовалута в Канада. Според съобщението, нейните 900 машини съставляват около 33% от общия брой в страната - което възлиза на приблизително 2700, което прави Канада на второ място след Съединените щати по общо приемане.

Според съобщението, с това партньорство „услугите за цифрови активи на Bitbuy ще покрият почти 50% от биткойн банкоматите в Канада.“

Миналата година главният изпълнителен директор на Комисията по ценни книжа на Онтарио Грант Винго каза, че регулаторът вярва, че „повече от 30 процента от канадците планират да закупят крипто активи“ през 2023 г., въпреки неотдавнашното изселване на многобройни крипто компании от пазара.

Етикети:
криптовалути, крипто
Още от Крипто