Binance ще кредитира крипто копачите

15:20, 17 октомври 2022
Заемите ще бъдат предоставени на "сини чипове" биткойн миньори, които биха могли да подкрепят офертите си с физически или цифрови активи
Крипто копачите ще получат от Binance кредити
Дружеството ще осигури достъп до фонд от $500 милиона при няколко условия

Binance Pool, дъщерното дружество за крипто копаене на Binance, стартира проект за кредитиране на стойност 500 милиона долара в подкрепа на индустрията. Той ще предоставя заеми на частни биткойни със сини чипове. 

Дружеството ще осигури достъп до фонд от $500 милиона при няколко условия:

  • срок от 18 до 24 месеца,
  • 5% до 10% лихвен процент

Компанията ще разгледа широк набор от показатели, включително текуща производителност, мощност за копаене и количество на сигурността, за да определи кредитоспособността на кредитополучателя.

Binance Pool също така ще пусне продукти за облачно копаене, директно закупувайки мощността за хеширане на облачно копаене от доставчиците на биткойн копаене и цифрова инфраструктура.

Пред Cointelegraph, говорителят на Binance изясни критериите за определяне на потенциален кредитополучател като „син чип“.

„Едно от изискванията е кандидатът да бъде класифициран като VIP потребител на Binance и да свърже поне 500 PH/s към Binance Pool за минимум 24 месеца след издаването на заема", заяви той. 

Компанията не уточнява максималния размер на един кредит, като се позовава на спецификата на ситуацията на всеки кандидат.

Binance продължава стратегията си за разширяване дори на мечия пазар. През септември се регистрира в Министерството на бизнеса, иновациите и заетостта на Нова Зеландия и отвори местни офиси в страната.

В началото на октомври борсата отвори два офиса в Бразилия, удвоявайки размера на своя местен екип след посещението на Changpeng “CZ” Zhao в страната миналата пролет. Съобщава се, че компанията все още подкрепя офертата на изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск за 44 милиарда долара за поглъщане на социалната медийна платформа Twitter.

Етикети:
крипто, кредитиране, Binance
Още от Крипто