Binance пуска предплатена карта в Бразилия

16:06, 30 януари 2023
Бразилия е един от десетте най-големи пазара на Binance
Плащане с крипто в Бразилия
Картата ще позволи на всички нови и съществуващи потребители на Binance в страната да пазаруват и плащат сметки с криптовалути при търговци на Mastercard

Плащанията с криптовалута все по-често се приемат от все повече търговци на дребно, частни лица и бизнеси. Въпреки че можете да прехвърляте средствата ръчно, порталите за плащания осигуряват по-лесен начин за приемане на плащания с криптовалута. Mastercard и Binance съобщиха днес (30 януари), че пускат предплатена карта в Бразилия, най-голямата икономика в Латинска Америка, като част от усилията на крипто гиганта да разшири връзката между традиционните финанси и крипто.

Според изявление, така наречената Binance Card в момента е в бета тестване и трябва да бъде широко достъпна през следващите няколко седмици, което прави Бразилия втората страна в Латинска Америка, която я получава след Аржентина.

Бразилия е един от десетте най-големи пазара на Binance. 

А картата ще позволи на всички нови и съществуващи потребители на Binance в страната да пазаруват и плащат сметки с криптовалути при търговци на Mastercard.

Припомняме, че в края на миналата година ръководителят на Mastercard изрази мнение, че някой ден скоро възможността да притежавате и харчите дигитална валута може да бъде толкова безпроблемна, колкото и извършването на безконтактно плащане с карта.

Още тогава Радж Дамодаран, изпълнителен вицепрезидент на отдел „Продукти за дигитални активи и блокчейн, и дигитални партньорства“ в Mastercard, заяви, че „дигиталните активи като криптовалутите и CBDC имат потенциала да трансформират инфраструктурата на финансовата система.“

Той добави, че незаменимите токени (NFT), блокчейн гейминга и преживяванията в метавселената „могат да променят начина, по който потребителите пазаруват и общуват“.

Етикети:
Binance, Бразилия, предплатена карта
Още от Крипто