Binance пусна известие за прекратяване и отказ до измамно нигерийско дружество

18:15, 18 юни 2023
Това се случва, след като Нигерийската комисия по ценни книжа и борси публикува циркулярно писмо, в което се посочва незаконността на Binance Nigeria Limited в страната
Binance с известие за прекратяване и отказ до измамно нигерийско дружество
Binance регистрира централата си в Джорджтаун, Каймановите острови, през 2017 г., а през 2019 г. регистрира и дъщерно дружество в Махе, Сейшелските острови

Изпълнителният директор на Binance обяви, че компанията официално е издала известие за прекратяване и отказ на измамното образувание, известно като Binance Nigeria Limited.

Днес (18 юни) той публикува в Twitter, че на 9 юни Нигерийската комисия по ценни книжа и борси (SEC) е пуснала циркулярно писмо, в което се посочва незаконността на Binance Nigeria Limited в страната.

Според докладите, говорител на Binance е отговорил, че субектът, споменат в циркуляра, не е свързан с компанията.

Говорителят е изразил намерението на компанията да потърси яснота от нигерийската SEC и потвърди ангажимента си да си сътрудничи с нея за следващите стъпки.


Въпреки че Binance не твърди, че е свързана с Binance Nigeria Limited, както се споменава в циркуляра на SEC, компанията едновременно е изправена пред съдебен процес от Комисията за борсата на ценни книжа на САЩ, която повдигна 13 обвинения срещу субекти на Binance и Zhao.

Някои такси включват работа като нерегистрирана борса, брокер-дилър, клирингова агенция и невярно представяне на търговски контроли. SEC на САЩ заяви, че въпреки че са спечелили 11,6 милиарда долара от клиенти в САЩ, Binance и Zhao не са успели да се регистрират като борса, брокер-дилър или клирингова агенция.

На 17 юни американският съдия Ейми Бърман Джаксън одобри споразумение между Binance.US, Binance и SEC на САЩ.

Това споразумение доведе до отмяна на предишна временна ограничителна заповед, която имаше за цел да замрази всички активи на Binance.US.

Binance регистрира централата си в Джорджтаун, Каймановите острови, през 2017 г., а през 2019 г. регистрира и дъщерно дружество в Махе, Сейшелските острови.

Етикети:
САЩ, дело, Нигерия, Binance
Още от Крипто