Банковата несигурност в САЩ кара златото и криптовалутите да поскъпват

07:49, 27 април 2023
Това заяви Артър Хейс, след като First Republic Bank разкри, че има намаление на депозитите в банката от $100 милиарда тази седмица
Ръст на злато и крипто след банковата криза в САЩ
"Ако правителството откаже спасяване на First Republic, това може да предизвика опасна верижна реакция от несъстоятелност", каза още той

„Банковата несигурност е това, което кара външните пари като златото и BTC да поскъпват“.

В това е категоричен Артър Хейс, бивш главен изпълнителен директор на борсата за крипто деривати BitMEX.

Коментарът му идва, след като First Republic Bank разкри, че има намаление на депозитите в банката от $100 милиарда тази седмица.


"Ако правителството откаже спасяване на First Republic, това може да предизвика опасна верижна реакция от несъстоятелност".

Съобщава се, че правителството на САЩ не е било заинтересовано да се намеси през деня, според източник, цитиран от CNBC, тъй като акциите на банката, FRC, са се понижили с още 22%, преди да бъдат спрени поради волатилност. Така седмичните загуби на цената на акциите възлизат на над 50%.

По този начин биткойн търговците и анализаторите останаха уверени в продължаването на цялостния възходящ тренд, независимо от временните консолидационни движения около границата от $30 000.Последваха данни от Cointelegraph Markets Pro и TradingView, които за кратко възстановиха психологическата линия в пясъка, ограничавайки печалбите от 11% спрямо местните дъна от 24 април.


Хейс заключи, че както биткойните, така и златото са се възползвали главно от липсата на яснота около съдбата на банката и следващите стъпки на законодателите.

„Решаващият удар беше 27 800 долара, а не 28 800 долара“, разсъждава Михаел ван де Попе, основател и главен изпълнителен директор на търговската фирма Eight.

Daan Crypto Trades направи сравнения между текущия отскок и предишния срив до месечните дъна.

„Помитане на върховете в бърза последователност. Подобно ценово действие, както видяхме по пътя надолу, където имахме около дузина от тях, преди цената правилно да се срине“, обобщи той.

Други, включително популярния търговец Jelle и Byzantine General, прогнозират връщане към ценовото действие на BTC, обвързано с обхвата на $30 000.

„О, аз бях правилно избърсан тук. Около 500 милиона долара са заличени“, отбеляза той относно реакцията на пазарите на деривати към последните печалби.

Етикети:
САЩ, крипто, банки, злато
Още от Крипто