Анализатори: Има рекордно ниво на приходите от биткойн миньори, изпратени до борсите

10:31, 28 юни 2023
Обикновено, когато миньорите изпращат печалби от BTC на борси, те го правят в подготовка за теглене, за да покрият разходите си и да вземат печалби
Анализатори съобщават за рекордно ниво на приходите от биткойн миньори
Въпреки че цената на биткойн се увеличава с повече от 88% от началото на годината, миньорите все още са изправени пред някои трудни предизвикателства

Биткойн миньорите изпращат рекордни количества BTC към централизирани крипто борси.

В Туит от 27 юни платформата за анализи във веригата Glassnode съобщи за рекордно високо ниво на приходите от биткойн миньори, изпратени до борсите.


Отбелязва се, че в момента има „изключително високо взаимодействие на обмена“ от биткойн миньори, които са изпратили рекордните 128 милиона долара на борсите през последната седмица. Това е еквивалентно на 315% от техните дневни приходи, отбелязва аналитичната платформа.

Имаше няколко скока в приходите на копачите, изпратени до борсите по време на възхода през 2021 г., тъй като те прибираха печалби. Имаше и капитулационен приток в края на 2022 г., когато пазарите достигнаха дъното на своя цикъл.

"Този последен скок обаче ги засенчи със значителна разлика", коментират анализатори.

Обикновено, когато миньорите изпращат печалби от BTC на борси, те го правят в подготовка за теглене, за да покрият разходите си и да вземат печалби.

Миналата седмица би било подходящо време за това, тъй като BTC достигна най-високата си цена за годината досега, докосвайки $31 185 на 24 юни.

По това време съоснователят и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, Ki Young Ju, повтори мнението, заявявайки, че текущото съотношение цена/печалба е на „атрактивна цена за продажба от миньорите“.

Цените на биткойните обаче все още не са засегнати, тъй като активът остава малко над прага от $30 000 към момента на публикуване.

Въпреки това текущата ценова зона от $31 000 е основно ниво на съпротива за BTC, като пазарите не успяват да го пробият в средата на април и отново в края на юни. Ако биковете не могат да пробият нова земя, се очакват бъдещи загуби, особено ако миньорите започнат да се ликвидират.

Рентабилността на копаене на биткойни или хеш цената се е увеличила леко през последната седмица поради покачването на цените на BTC. В момента е $0,076 TH/s (терахаши за секунда) на ден, според HashrateIndex.

Въпреки че цената на биткойн се увеличава с повече от 88% от началото на годината, миньорите все още са изправени пред някои трудни предизвикателства. Рентабилността е спаднала с повече от 30% от юли миналата година и е спаднала с над 80% от пика на бичия пазар през 2021 г.

В комбинация с почти рекордни хешрейтове от 377 EH/s и пикови нива на трудност, биткойн копачите все още са изправени пред тежка битка.

Увеличаващите се нива на хеширане и трудността, съчетани с по-високите цени на енергията, оказаха натиск за намаляване на рентабилността на копаене. Това означава, че продажбата на техните трудно спечелени биткойни може да се окаже неприятна необходимост за покриване на разходи.

Етикети:
криптовалути, крипто, биткойн
Още от Крипто