Анализатор: Цената на биткойн ще надхвърли 150 хил. долара

09:01, 17 август 2023
Том Лий е на мнение, че пакет от успешни биткойн спот ETF приложения ще измести динамиката на търсенето и предлагането на биткойн към значително поскъпване
Анализатори за цената на Биткойн
Анализаторите на Bloomberg ETF Eric Balchunas и James Seyffart наскоро изчислиха, че има 65% шанс тези биткойн спот ETF да бъдат одобрени от регулатора на ценни книжа

"Цената на биткойн ще надхвърли внушителните 150 000 долара до края на 2024-та година, стига сегашният набор от спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF) в САЩ да бъдат одобрени".

Такава прогноза направи управляващият партньор на Fundstrat и ръководител на изследванията, Том Лий в интервю за Squawk Box на CNBC. Той е на мнение, че пакет от успешни биткойн спот ETF приложения ще измести динамиката на търсенето и предлагането на биткойн към значително поскъпване.

На въпрос каква може да бъде цената на биткойн до края на следващата година, Лий отговори:

„Ако спот биткойн (ETF) бъде одобрен, мисля, че търсенето ще бъде по-голямо от ежедневното предлагане на биткойн, така че клиринговата цена ще е над 150 000 долара, дори може да бъде около 180 000".

Лий поясни, че това може да е така, стига да е одобрен от Съединените щати спот биткойн ETF, тъй като вече има спот биткойн ETF в Европа.


В момента Съединените щати съставляват 97,7% от глобалния обем на търговия за ETF, свързани с крипто, според старши анализатор на ETF на Bloomberg Ерик Балчунас.

"След като спот биткойн ETF бъдат одобрени, това може да достигне 99,5%".

Въпреки това, дори ако молбите за спот ETF бъдат отхвърлени, Лий все пак прогнозира значително покачване на цените, което ще дойде от следващото халвинг събитие на Биткойн, което се очаква да се състои през април 2024 г.

През месец юни тежките играчи на Уолстрийт Fidelity, Invesco, Wisdom Tree и Valkyrie последваха най-големия мениджър на активи в света BlackRock, като кандидатстваха за биткойн спот ETF към SEC.

Анализаторите на Bloomberg ETF Eric Balchunas и James Seyffart наскоро изчислиха, че има 65% шанс тези биткойн спот ETF да бъдат одобрени от регулатора на ценни книжа.

Други експерти намекнаха, че цената на биткойн от $100 000 може да дойде много по-рано от очакваното, като главният изпълнителен директор на Blockstream.

Адам Бек наскоро се обзаложи, че биткойнът ще достигне новото ценово ниво месец преди халвинг събитието.

Не всички обаче са на това мнение.

Джеси Майер, съоснователят на инвестиционната компания за биткойн Onramp, обясни на 15 август, че пазарът ще има цена само в променената реалност 12-18 месеца след халвинга.

„Биткойн няма да скочи до $100 000 преди следващото преполовяване“.

Етикети:
цена, крипто, биткойн
Още от Крипто