85% от покупките на биткойн са от американските институционални инвеститори

15:34, 27 януари 2023
Цената на биткойн се стабилизира

Институционалните инвеститори не се отказват от крипто, като последните данни сочат, че 85% от покупките на биткойни са резултат от американски институционални играчи, според главния стратег на Matrixport.

Данните бяха представени в доклад от Matrixport на 27 януари. 

В доклада се посочва, че ако актив, който се търгува 24 часа и се представя добре, това показва, че американските институции го купуват, докато актив, който отбелязва растеж по време на азиатското търговско време, показва, че азиатските инвеститори на дребно го купуват.

Според данните биткойнът е нараснал с 40% тази година, като 35% от тази възвръщаемост се случва по време на търговското време в САЩ, което означава, че има 85% принос, свързан с базираните в САЩ инвеститори, което показва, че американските институции са купувачи на биткойн в момента.

В него се подчертава, че новините относно други проекти са повлияли положително върху цените на токените като Lido DAO (LDO) и Aptos. 

Споменава се и, че Ether изглежда се представя добре, което показва „институционални потоци“ в криптовалутата, но APT се справя добре денонощно.

В по-ранни коментари за Cointelegraph икономистът Лин Олдън заяви, че биткойн в момента играе малко наваксване, връщайки се там, където би бил без сривът на FTX.

Цената на Биткойн се стабилизира над $22,000.

Криптовалутите продължават да държат пазарна капитализация от над $1 трилиона, като Биткойн съставлява над 40% от нея. Но това не е без причина. 

Етикети:
биткойн, американски институционални инвеститори, покупка
Още от Крипто