Съкращения и в електронната медия "Дойче Веле"

14:01, 18 март 2023
"Новата ориентация налага постепенно намаляване на линейната телевизионна програма и пренасочване на ресурсите към дигитално излъчване на регионални езици", заявиха от ДВ
Съкращения в "Дойче веле"
В изявление медията призна, че федералният бюджет за 2024 г. още не е определен, но посочи, че компанията „трябва да вземе превантивни мерки“

Германската държавно финансирана електронна медия „Дойче Веле“ планира да съкрати около 100 служители на пълен работен ден до края на годината.

Причината е желанието на компанията да намали разходите си, тъй като се пренасочва към дигитални платформи и регионални езици.

"Повече от 100 щатни бройки ще бъдат съкратени в Берлин и Бон и ще бъдат засегнати общо 200 служители", каза говорител на медията.

Решението на "Дойче Веле" веднага беше критикувано от германския съюз на журналистите и от профсъюза „Верди“.

Медията се финансира от федералния данъчен бюджет, но работи независимо от правителството. През 2022 г. "Дойче Веле" е получила над 400 милиона евро.

В конкуренция с много други международни електронни медии, тя цели да осигури медийно присъствие на Германия в света и да насърчава по-доброто разбирателство в страната.

Предлагат се телевизионни програми, радио програми и материали на сайта на медията на различни езици.

В изявление медията призна, че федералният бюджет за 2024 г. още не е определен, но посочи, че компанията „трябва да вземе превантивни мерки“.

"Новата ориентация налага постепенно намаляване на линейната телевизионна програма и пренасочване на ресурсите към дигитално излъчване на регионални езици", коментираха от "Дойче Веле". 

Етикети:
финансиране, съкращения, "Дойче веле", медия
Още от Бизнес