Fibank предлага финансиране за покупка на електрически автомобил

11:43, 23 ноември 2023
Предоставянето на кредити за покупка на електромобили е част от последователната ESG-стратегия на банката
Специално разработеният кредит от Fibank „Зелен транспорт за домакинства“ съответства напълно на нуждите на физическите лица

Fibank (Първа инвестиционна банка) предлага финансиране на клиенти, които желаят да закупят електрически автомобил, със своя нов продукт – потребителски кредит „Зелен транспорт за домакинства“. Предлаганите от банката лихвени условия са сред най-атрактивните на българския банков пазар, като не се изисква самоучастие за покупката или допълнителни обезпечения, а срокът е до 10 години.

Специално разработеният кредит от Fibank „Зелен транспорт за домакинства“ съответства напълно на нуждите на физическите лица, които искат:

- да придобият електромобил, на когото стават собственици незабавно или да си възстановят инвестираните средства в закупен такъв, до 6 месеца от придобиването му;

- да изберат сами застрахователното дружество;

- да получат 100% финансиране от стойността на автомобила, както и допълнително до 10 000 лева за покриване на разходи, свързани с покупката (като закупуване и монтаж на зарядна станция, застраховка, дължими нотариални и общински данъци/такси).
Предоставянето на кредити за покупка на електромобили е част от последователната ESG-стратегия на Първа инвестиционна банка за финансиране на зелени проекти и намаляване на въглеродния отпечатък. Електрическите автомобили спестяват на собствениците разходи за гориво и за местни данъци, като им осигуряват лесен достъп и безплатно паркиране в синя и зелена зона в центъра на големите градове. Те са по-евтини за експлоатация и по-лесни за управление, като спомагат за намаляване на замърсяването на въздуха и шумовото замърсяване.


Още от Банки